Ir al contenido principal

Orígens de la Marxa Nòrdica


La marxa nòrdica, o caminar amb bastons, es una activitat esportiva de resistència que tindria els seus 
orígensmés ancestrals en tots aquells homes i dones que en les seves passejades pel camp s'ajudaven de un bastó, be com a suport o com eina de defensa davant els animals.
Amb els anys i les noves tecnologies i materials, aquests bastons han passat de ser de fusta a ser d'alumini o de fibra de carboni, que són els actualitzats actualment per totes aquelles aficionades a aquest esport.
Però per trobar un moment de partida per la Marxa 
Nòrdica ens hem de remuntar als anys 30 a Finlàndia, on l'equip finlandès d'esquí nòrdic va començar a entrenar, durant els mesos càlids, caminant i corrent amb l'ajuda dels bastons.
La pràctica de la Marxa Nòrdica com la coneixem actualment es 
remunta al 1996 quan tres entitats varen ajuntar esforços per desenvolupar-la. Aquestes entitats eren:

  •  Suomen Latu (Associació Central per Esports Recreatius i Activitats a l’aire Lliure)
  • Institut Finlandès d’Esports
  • Exel     
Aquest últim, fabricant de bastons, va encarregar a Marko Kantaneva, expert en esquí de fons, el dissenyar uns bastons que ajudessin a la pràctica d’aquest esport de resistència.





Un cop millorats i ajustats els bastons, van ser presentats al 1997 a Finlàndia sota el nom de  de sauvakävely o “marxa amb bastons”.
A l’any 2000 es constitueix a Finlàndia la INWA (Associació Internacional de Nordic Walking) amb la participació de 16 països membres oficials.

Existeixen altres federacions internacionals com:

-       La Nordic Walking Organisation (NWO)
-       La World Nordic Walking Federation (WNWF).

Son les entitats, conjuntament amb la INWA, que organitzen els principals campionats del mon.
Al nostre país es celebra a la Seu D’Urgell, la competició internacional Grifone Challenge- Escanyabocs.


Fonts:
Wikipedia http://es.wikipedia.org/wiki/Caminata_n%C3%B3rdica
Origen del Nòrdic Walking. http://www.nordicwalking.cat/

Comentarios

Entradas populares de este blog

Entrepà Vegetal amb Gall d'Indi

Comencem una nou espai dins del Blog de la Associació de la Marxa Nòrdica CAP Sant Rafael, i es la de fer propostes a tots els socis de receptes de entrepans per les sortides. Intentarem fer propostes saludables, econòmiques i apetitoses. Estarem oberts a que tots els socis participin amb la proposta de entrepans. Aquí us expliquem els ingredients d'aquest entrepà vegetal amb gall d'indi i dels diferents passos. Esperem que us agradi!!!! Ingredients: 1 Barreta de pà Pit de gall d'indi 1 ou dur Enciam Tomàquet, sal i oli Preparació: Tallem per la meitat la barreta de pà. Passem el tomàquet, la sal i l'oli. Disposem l'enciam prèviament rentat. A continuació el pit de gall d'indi i l'ou dur que haurem tallat en làmines. Ja podem tancar l'entrepà.

Sortida de Marxa Nòrdica contra el Càncer- Marató de TV3

El passat diumenge 16 de desembre de 2012 varem organitzar una sortida de Marxa Nòrdica contra el Càncer en motiu de la celebració de la Marató de TV3 dedicada a recaptar fons per la investigació contra el Càncer. La Associació conjuntament amb l'EAP Sant Rafael i l'Hospital de Sant Rafael varem preparar una sortida per Collserola apta per totes les edats. Va ser tot un èxit en el que el varen recaptar 805€ per la Marató de TV3 i varen participar al voltant de un centenar de persones. Finalitzada la sortida es va oferir un pica-pica molt saludable i es varen sortejar diversos regals oferts per els nostres patrocinadors. Amb els escalfaments Tots a escalfar Marxem Per Collserola Ja de tornada El pica-pica Una de les afortunades del sorteig Gràcies a tots

Logo

Es tot un plaer veure com l' Associació poc a poc comença a crèixer i anar millorant en tots els sentits. Tenim ja 67 socis, un socis molt motivats i amb ganes de fer moltes i moltes coses. El post d'avui és per presentar-vos no el  Logo , sino ELS logos de la Associació. Hi varen haver dos propostes i com que les dues ens semblaven molt bones em decidit que no teniem perque escollir, sino que tindriem dos logos. Us presentem el primer logo presentat per el fill de la Josefa Espejo. Aquest es el logo: I aquest el seu autor amb la seva mare: L'altre logo presentat és el del nebot de una de les nostres socies, Miquel, dissenyador gràfic.